Renovatie, uw tuin weer als nieuw

Een tuin is gemiddeld eens per 10 jaar toe aan een grondige opknapbeurt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De tuin sluit bijvoorbeeld niet meer aan bij uw wensen door een verbouwing of de tuin is verwaarloosd geraakt. Een tuinrenovatie is een flinke klus en begint met een gedegen plan, eventueel met schets/tekening/beplantingsplan; welke plant moet waar? Wij rekenen hier de volgende werkzaamheden onder:

  • Onkruid verwijderen
  • Bomen en struiken snoeien
  • Planten en bomen verwijderen of verplaatsen
  • Grondverbetering
  • Straatwerk en gazonherstel

Het grote voordeel van tuinrenovatie is dat de basis van uw tuin grotendeels bewaard blijft. Wij kijken welke planten verplaatst moeten worden en waar er gesnoeid moet worden. Ook bestaand straatwerk wordt vaak hergebruikt. Uw tuin wordt dus grondig opgeknapt, zonder dat u alles opnieuw moet aanschaffen.

Door tuinrenovatie heeft uw tuin direct een mooie volwassen uitstraling. Door het hergebruik van bestaande planten, struiken en bomen hoeft u namelijk niet te wachten op een groene tuin. Het renoveren van uw tuin geeft resultaat waar u meteen van kunt genieten.

Is uw tuin eenmaal gerenoveerd, dan kunt u jaren vooruit. Het onderhoud is weer overzichtelijk, waardoor u het goed kunt (laten) bijhouden. Hierdoor geniet u van een nette en verzorgde tuin, wat bovendien ook beter is voor de waarde van uw huis.